hari tu aku ada cerita aku masak
ikan cencaru kukus
Bakso Malaysia =)
dan baru-baru nie.. aku buat POPIA DAGING
bulan-bulan puasa nie kan, kalau kita nak beli macam tak berbaloi kan?? baik la kita buat sendiri.. pastinya Berbaloi-baloi..
yelah kalau kita beli kat area kawasan rumah aku nie singgit baru la dapat 3 or 4(depends pada penjual) pahtu intinya pulakkk... waduhh.. waduhh... sakit mata, sakit hati tengok tu belum kira rasanya lagi kan?? lagi-lagi bulan puasa ramai peniaga yang fikir untung je... tak fikir sedap ke tak benda yang mereka jual tu. Tapi memang la tak semua. =)
Bahan-bahan yang ku guna semuanya yang simple-simple je.
Daging cincang
Taugeh
Lobak Merah
dan yang paling penting harus la kulit popianya kan?? =)
Mula-mula daging cincang tu aku goreng dulu dengan bawang yang dah potong dadu
then taugeh dan carrot tu aku celur kejap je sebab nak rangup-rangup sikit.
letak intinya kat atas kulit popia tu |
gulung-gulung (pic agak gelap sebab malas nak setting.. hehheheh) |
antara yang dah siap digulung |
makan puas-puas |
Selamat mencuba!!!
No comments:
Post a Comment